Hej Kära Du

Jag vill börja med att tacka dig för förtroendet, att du vill komma till mig och mina kollegor i Växjö Hälsoteam för att öka ditt välmående. Jag är så glad och tacksam för Dig.

Oavsett om du firar jul eller inte hoppas jag att du får njuta av sköna dagar under julhelgen, mellandagarna och nyårshelgen. Jag önskar att du får vara med de som är viktiga för dig och som ger dig kärlek, värme, hopp och en tro på framtiden.

Jag jobbar på som vanligt och du är varmt välkommen på behandling när du behöver. Självklart är vi alla som möts här på Klostergatan 6 symptomfria och pigga. Lite semester blir det dock över nyår då jag loggar ut och tar det lite lugnt 31/12-6/1.

ChiBallpassen blir på torsdagarna i stora salen den här terminen. Vinterkursen är 6 veckor på rad medan vårkursen är lite mer uppdelad då det är andra aktiviteter i salen vissa veckor. Läs mer om passen längre ner.

Du kan också läsa om vårens reikikurser lite längre ner i brevet.
Fröjdefull och fridfull julhelg önskas liksom en god och fin start på det nya året.

Varmt välkommen

Mi

Vinter

Torsdagar 17.15-18.15 3/2-10/3 6ggr

De gamla kineserna var övertygade om att människan skulle leva i harmoni med naturens växlingar. Vinterns kyla och mörker säger till oss att sakta ner, reflektera över vår hälsa, samla energi och hushålla med vår kraft.

Yin är vinterns natur; den är inaktiv, kall och fuktig. Vi behöver samla vår energi och förbereda oss för våren då allting vaknar till liv igen.

Vintern styrs av vattenelementet, vilket förknippas med njurarna, urinblåsan och binjurarna. Enligt kinesisk medicins filosofi anses njurarna vara källan till all ”chi” inuti kroppen. De lagrar hela chi-reserven så att den kan användas vid stress och förändring, vid läkning, för att förebygga sjukdom och för att kunna åldras med grace.

Under vintermånaderna är det viktigt att ta hand om njurarnas chi. Det är den tid på året då det är lättast att tömma sina energireserver. Våra kroppar uttrycker instinktivt vinterns fundamentala principer – vila, reflektion, samla och bevara. Vinterpasset är uppbyggt för att göra just detta.

Våren

Torsdagar kl 17.15-18.15 17/3, 24/3, 7/4, 21/4, 5/5, 12/5 6ggr

När energierna skiftar från stillastående Yin till stigande Yang börjar den efterlängtade förändringen från vinter till vår. Frön spirar, blommor blommar och solen värmer jorden. Det finns en känsla av förnyelse och nytt liv runt omkring oss. Medan vintern var en tid för att spara energi och dra ner på aktiviteter, är våren en tid av förnyelse och att påbörja nya saker. Våren är en tid för nystarter och nya idéer och representerar känslomässig tillväxt genom nya relationer, återställande av hälsa och att så frön för framtiden.

Våren representeras av träelementet och inkluderar levern och gallblåsan. Dessa två organ är vanligtvis de primära målen för vårens rengöring och hälsokurer.

Träelementet står för energin av tillväxt, förändring och att ta sig förbi hinder. Det är en aktiv energi som möjliggör mycket rörelse och framåtskridande, både internt och externt. När den är instängd kan den bli till frustration, ilska och stress. Vid den här tiden på året kan vi ha mer energi att komma igång med projekt, till exempel vårstädning och samtidigt känna att vi har fastnat i ett hjulspår eller är frustrerade. Därmed blir våren en riktigt bra tid att arbeta med dessa blockeringar, och få saker att röra på sig så att vi kan komma åt all den stora och positiva energi som den här tiden på året gynnar.

När du går en ChiBallkurs får du också tillgång till facebookgruppen: ”Träna med Minos Manus Hälsodesign”
Där finns flera inspelade träningsprogram på olika nivåer som du kan göra hemma när du har tid och lust. Länk till facebookgruppen får du i ett mail när det närmar sig kursstart.
En kurs kostar 1200 kr och om du vill boka in dig på båda kurserna redan nu betalar du 2200 kr för båda. Eventuellt kommer det några tillfällen med ChiBall Sommar i juni-juli men det är lite för långt fram för att bestämma just nu. Det finns 2 platser kvar till första kursen just nu och vi följer FHMs rekommendationer.

Anmälan är bindande till alla ChiBall-kurser. Du får inte tillbaka avgiften om du blir förhindrad att delta vid enstaka tillfällen. Kurserna fortsätter online vid eventuella införande av nya restriktioner.
Anmäl dig genom att svara maila mi@minosmanus.se

Reikikurser

Grundkurs – Reiki 1                7-8 januari och 4-5 mars

Fortsättningskurs – Reiki 2   18-19 februari och 10-11 juni

ART/Reiki Master                 18-20 mars

Boka din plats här
Reikiträffar – datum kommer efter nyår

Jag ser fram emot att få träffa dig snart.

Varma hälsningar
Mi